Hi there rodents, admins specifically this time,

I don’t know if what I’m going to question was intended to be this way, as the lemmy website ui is supposed to work with javascript enabled, or not.

Just 10 minutes ago I read that the federation was enabled so I wanted to try it out.

I found a post from @dess_ds9 and I tried to open its profile.
The page opens without a beat, showing its profile, but If I try to click its identifier with javascript disabled, instead of loading https://ds9.lemmy.ml/u/dess_ds9 I’m redirected to https://lemmy.ml/https://ds9.lemmy.ml/u/dess_ds9 .

The same happens with communities.

I noticed this behaviour because I usually navigate the web with javascript disabled. Is it supposed to be this way?
If it’s not a bug, could it be made to work even without javascript?

Thanks again for your work!

Dessalines
mod
admin
link
2
edit-2
1Y

edit: Oh i see yeah, its wrong with js disabled.

I’m using a feature of <Link, so i don’t think its fixable in the non-js version. A LOT of functionality doesn’t work with js disabled.

@clockwise_bit
creator
link
1
edit-2
1Y

That’s unfortunate. Would it be possible to have a nojs alternative tag?
If not, it’s ok, I can still enable javascript or use alternative ways ('till now I’ve been using my bookmarks script to append url parameters when giving me the link)

Dessalines
mod
admin
link
11Y

Unfortunately not, the site is made in js, and I don’t have time to re-write a non-live-updating / non-dynamic version of lemmy. Its an open source codebase tho, if you can find a way to do this, I’d look at a PR.

@clockwise_bit
creator
link
21Y

I can’t guarantee anything, but maybe in a couple of months I’ll have time to look into it.

riccardo
link
2
edit-2
1Y

Thanks for posting this, I remember that when federation was first being tested I ran into the same bug but I didn’t have time to report it and eventually forgot to post. I have JS enabled, have you tried to temporarily enable it and try to reproduce?

@clockwise_bit
creator
link
11Y

Yup, I tried switching it on and off.
No matter what, if it’s on it works like a charm, if it’s off the link becomes becomes broken again.

riccardo
link
21Y

Indeed, I cannot reproduce it anymore with JS enabled

Support / questions about Lemmy.

  • 0 users online
  • 1 user / day
  • 11 users / week
  • 28 users / month
  • 79 users / 6 months
  • 522 subscribers
  • 316 Posts
  • 1.67K Comments
  • Modlog